Primer pas

Registra les teves dades

Per fer servir les instal·lacions, és molt important que coneguis el funcionament de la sala, la normativa i responsabilitats. Pots registrar-te a recepció o en línia en el següent enllaç (Llegeix atentament el document i ja estaràs apunt per començar a escalar).

Què fer

Si vens amb infants

Tots els menors de 16 anys, han d’estar en tot moment acompanyats d’un adult. La Bauma és un espai d’oci familiar, però també un centre d’entrenament, així que és molt important que els pares, mares o acompanyants vetlleu per el respecte de la normativa, assegurant la seguretat i gaudi de tothom. Heu de registrar també les dades de tots els infants que vulguin escalar a través del següent enllaç:

Material

Què has de portar?

Roba còmode i ganes d’aprendre i passar-s’ho bé. Si no disposes de material, no et preocupis, el podràs llogar a recepció. Per escalar és imprescindible l’ús de “peus de gat”, i si vols guanyar alçada i fer servir els auto-asseguradors també necessitaràs un talabard o arnés de seguretat homologat. El preu del material de lloguer és de 2€/peça.

Tot i així

Encara tens dubtes?

No pateixis, sempre hi ha un primer dia per tot. Ens apassiona la nostra feina i serà un plaer per nosaltres resoldre qualsevol dubte que puguis tenir. Us deixem un recull de preguntes habituals que ens solen fer els nous usuaris, hi podeu arribar a través del següent enllaç:

Preguntes freqüents

FAQS

Hi ha algun curs per iniciar-se o puc començar pel meu compte? + -

La sala està pensada per fer-ne un ús intuïtiu. Trobaràs una gran varietat de recorreguts/vies marcats amb preses de colors, és tan fàcil com intentar d’anar-los completant. Si és el teu primer dia, no és imprescindible realitzar cap curs, el nostre personal de recepció t’explicarà com funciona tot.
Si no ho veus clar i desitges que t’acompanyem en la teva primera experiència, et pots apuntar algun dels nostres cursos d'iniciació “Bateig d’Escalada”. Amb aquest curs, et guiarem per a les diferents zones del rocòdrom i t’ensenyarem la tècnica bàsica de moviment perquè puguis tenir autonomia i seguretat en les properes visites. Vols reservar?

Magnesi Líquid o en pols? + -

A la Bauma només està permès el Mg líquid (Zona de Bloc i Autos). L’ús de Mg en pols (preferiblement amb bola) queda restringit a les vies de corda. Per què Mg Líquid? El principal benefici va relacionat amb la disminució dràstica de la quantitat de magnesi en suspensió que hi ha les sales. Higiènic pel manteniment de la sala i un regal per als pulmons de tots i totes! (i sobretot per tot l'equip de La Bauma que hi passem moltes hores). Com funciona el Mg líquid? Bàsicament és una solució del mateix Mg en pols amb alcohol. Recorda: Apliquem, escampem, deixem assecar i a jugar!

Puc deixar els meus fills/es i marxar? + -

No, tots els infants menors de 16 anys han d’estar sempre acompanyats per un adult. No hi ha monitors perquè se’n facin càrrec, exceptuant el cas que reserveu alguna de les nostres activitats dirigides amb un mínim de 24h d’antelació. Si volen fer servir els auto-asseguradors és de vital importància que superviseu que estan assegurats correctament abans de començar a escalar.

S’ha d’escalar amb casc? + -

La Bauma recomana sempre l’ús del casc en la zona de Autos i Corda. Prevenir és curar, i generar bons hàbits de seguretat dins el rocòdrom és primordial per a una bona transició a la roca. No és obligatori en el cas dels adults, però animem a tothom a portar-lo. Encara no entenem com el que és impensable en altres esports segueix sent un tema de controvèrsia en l’escalada.

Gri-Gri o cistella? + -

A la Bauma només està permès l’ús de qualsevol sistema de frenada assistida o “semi-automàtic” (tipo Gri-Gri 2). Es cert que amb un bon ús i tècnica, una cistella o vuit poden ser igual de segurs, però massa sovint observem males praxis en aquest sentit. Si teniu dubtes sobre el seu funcionament, preguem no dubteu en demanar informació a qualsevol del nostre equip o a contractar un curs de seguretat.

Qui pot escalar? A partir de quina edat? + -

Tothom pot escalar! Independentment de l’edat o condició física tothom és benvingut a La Bauma. El nostre equip d’equipadors s’encarrega 2 cops a la setmana de renovar les vies perquè cada cop que vingueu a La Bauma tingueu nous reptes adaptats a tots els nivells. Des d’iniciació fins a nivell expert. No hi ha edat mínima per començar a escalar, però si que les nostres activitats dirigides són a partir dels 5 anys.

Em fan por les alçades... puc escalar? + -

Oi tant! Probablement la teva disciplina sigui el Bloc. En el Bloc es premia la dificultat i en pocs metres ho hauràs de donar tot. En cas de caiguda, tindràs un matalàs que t’amortirà perquè no et facis cap mal. I com que no pujarem gaire amunt, no fa falta ni corda ni talabard. I si vols perdre la por, perquè no provar la Zona d’autos o apuntar-te a un curs de seguretat on podem treballar tots els aspectes mentals de l’escalada. T’animes a provar-ho?

Com funcionen els graus de dificultat? + -

A la zona de Bloc hi ha 7 nivells de dificultat. Trobaràs indicat a l’inici de cada via un número de l’1 al 7. L’1 és el nivell més fàcil (Iniciació) i va pujant fins al 7 (Expert). A la zona d’Autos i Corda, les vies estan marcades seguint l’escala de graduació francesa, que és la que s’utilitza a Catalunya i Europa com a referència. En aquest cas, trobareu que les dificultats van des del 5º Grau, fins al 8º. Cada grau disposa de 3 sub graus (a,b i c), i també d’un (+) per ajustar la dificultat. De la següent manera, de fàcil a més difícil (5,5+,6a,6a+,6b,6b+,6c,6c+,7a,7a+,7b,7b+,...). Els graus a La Bauma són orientatius. La graduació de les vies és d’una gran complexitat, així que animem a tothom a simplement fer-los servir com a referència orientativa.